Referenssit

Onnistuneita yritysjärjestelyjä ammattimaisella kilpailutuksella

Toteutamme keskisuuria yritysjärjestelyitä Suomessa ja Pohjois-Euroopassa. Nostatamme kilpailutuksella parhaan omistaja-arvon ja toteutamme järjestelyn varmuudella.

Afore Oy:n myynti AEM Holdings Ltd:lle

Asiakas: Afore Oy

03/2018

Broadius toimi Afore Oy:n omistajien neuvonantajana, kun Yhtiö myytiin Singaporen pörssissä listatulle AEM Holdings Ltd:lle. Pääosin kansainvälisillä markkinoilla toimiva Afore on erikoistunut puolijohdeteollisuuden testausjärjestelmiin ja sillä on erikoisosaamista erityisesti mikroelektronisten (MEMS) antureiden testauksesta ja kalibroinnista. Aforen tuotteet ovat tunnettuja tarkkuudestaan, luotettavuudestaan, helppokäyttöisyydestään ja kustannustehokkuudestaan.

Afore on perustettu vuonna 1995 ja sillä on pitkä historia MEMS-testauksessa. Toteutetun yritysjärjestelyn myötä Afore pystyy palvelemaan tulevaisuudessa nykyisiä ja uusia asiakkaitaan monipuolisemmin. Aforen testausratkaisut MEMS-tuotekehitykseen sekä valmistukseen ovat jo nyt erittäin tarkkoja, luotettavia ja käyttökustannuksiltaan alhaisia. MEMS-teknologian yleistyessä, Afore pääsee yhdessä AEM Holdings Ltd:n kanssa tarjoamaan erikoisosaamistaan merkittävästi nykyistä laajemmalla asiakaskunnalle.

”Broadiuksen apu ison ja monimutkaisen kansainvälisen yritysjärjestelyn johtajana sekä toteuttajana oli merkittävä”, Afore Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Vesa Henttonen toteaa.

Asiakas: Alva Hyvinvointi Oy

Lukkarinoja Oy:n osakekannan osto
02/2021

Asiakas: Alva Hyvinvointi Oy

Kiviranta kodit Oy:n osakekannanosto
02/2021

Asiakas: Alva Hyvinvointi Oy

Hoivaonni Oy:n lastensuojeluliiketoiminnan osto
02/2021

Algol Pharma Oy:n myynti Biocodex S.A:lle

Asiakas: Algol Pharma Oy

09/2016

Broadius toimi perheyhtiön Algol Oy:n neuvonantajana, kun yhtiö möi kokonaan omistamansa tytäryhtiön Algol Pharma Oy:n kansainväliselle, perheomisteiselle lääketeollisuuden yhtiölle Biocodex S.A:lle. Ostajavalinnassa korostuivat toiminnallisten osien vastaavuuden lisäksi ostajan vahva sitoutuminen operoimaan Suomessa ja Pohjois-Euroopassa.

”Osana strategiaamme yksinkertaistaa konsernin rakennetta, halusimme myydä Algol Pharma Oy:n kansainväliselle toimijalle, joka jakaa samat arvot ja perinteet kuin me. Luotan siihen, että kumppanimme, asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat hyvissä käsissä. Broadius tunnisti toiveemme erinomaisesti ja Broadiuksen apu järjestelyn onnistuneessa toteuttamisessa oli merkittävä.” Algol Oy:n toimitusjohtaja Alexander Bargum toteaa.

Asiakas: Alva Hyvinvointi Oy

Kainuun hoivataito Oy:n lastensuojeluliiketoiminnan osto
02/2021

Asiakas: Esari Oy

Esari Oy:n myynti Lagercrantz AB:lle
01/2021

Asiakas: Pika Puhtaus Oy

Brahea Palvelut Oy:n siivousliiketoiminnan osto
10/2020

Kansainvälisen rahoitusjärjestelyn toteuttaminen, johtavana sijoittajana Repsol

Asiakas: Rocsole Oy

01/2016

Broadius toimi suomalaisen vaativien teollisuusprosessien reaaliaikaiseen leikekuvantamiseen erikoistuneen Rocsole Oy:n neuvonantajana, kun yhtiö keräsi merkittävän rahoituskierroksen pääosin espanjalaiselta öljy- ja kaasuyhtiö Repsolilta.

”Halusimme löytää kansainvälisen öljy- ja kaasuyhtiön, joka olisi valmis tekemään omistuksellista yhteistyötä ja jolla olisi yhteneväiset käsitykset yhtiön kehittämisestä. Broadius tunnisti toiveemme erinomaisesti ja pääsimmekin valitsemaan tapaamistamme kansainvälisistä öljy- ja kaasuyhtiöitä mieluisimman vaihtoehdon jatkoneuvotteluihin. Broadiuksen apu projektin johtajana ja toteuttajana oli merkittävä”. Rocsole Oy:n hallituksen puheenjohtaja Groupin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen toteaa.

Asiakas: CastorIT Oy

CastorIT Oy:n ja Bilot Oyj:n yhdistyminen
09/2020

Asiakas: Arctic Forest Foods Oy

Arctic Forest Foods Oy:n ja Kultasuklaa Oy:n yhdistyminen
08/2020

Asiakas: Andament Group omistajat

Omistusten uudelleenjärjestely
06/2020

Alte Group Oy:n myynti Alten Group S.A:lle

Asiakas: Alte Group Oy

04/2014

Broadius toimi perinteikkään suomalaisen teollisuuteen keskittyvän insinööritoimiston Alte Group Oy:n omistajien neuvonantajana, kun yhtiö myytiin listatulle ranskalaiselle Alten Groupille. Ostajavalinnassa korostuivat toiminnallisten osien vastaavuuden lisäksi ostajan vahva sitoutuminen operoimaan Suomessa.

”Haimme ALTE Oy:n ostajaksi kansainvälistä alan toimijaa. Broadius tunnisti toiveemme erinomaisesti ja pääsimmekin valitsemaan useista koti-ja ulkomaisista ehdokkaista mieluisimman kandidaatin jatkoneuvotteluihin. Broadiuksen apu myös kauppaneuvotteluja käytäessä oli merkittävä.” Alte Groupin toimitusjohtaja Keijo Hämäläinen toteaa.

Asiakas: Pika Puhtaus Oy

Ultra-palvelu Oy:n siivousliiketoiminnan osto
04/2020

Asiakas: Alva Hyvinvointi Oy

Palvelukoti Kolmikoti Oy:n osto
02/2020

Palvelukoti Kolmikoti Oy

Asiakas: Andament Group

SL Asfaltti Oy:n myynti GRK Oy:lle
04/2019

FinnSweet Oy:n myynti Profita Groupille

Asiakas: Finnsweet Oy

09/2011

Broadius toimi makeisia ja pähkinätuotteita maahantuovan tukkukauppa Finnsweet Oy:nneuvonantajana, kun yhtiö myytiin pääomasijoitusyhtiö Profita Groupille. Osapuolille löydettiin nopeasti yhteinen strategia, joka mahdollistaa jatkuvan kasvun ja liiketoiminnan kehittämisen.

”Olemme ottamassa edistysaskelia kasvupolullamme ja uusi omistajakumppani luo tähän täydet edellytykset. Broadiuksen rooli onnistuneen kaupan toteutumisessa oli merkittävä”, Finnsweet Oy:n toimitusjohtaja Petri Salonen toteaa.

Asiakas: Indutrade Oy

Recair Oy:n jäähdytys -liiketoiminnan myynti Daikin Europe N.V.:lle
10/2018

Asiakas: Indutrade Oy

Recair Oy:n Ilmanvaihto -liiketoiminnan myynti ETS Nord AS:lle
08/2018

Asiakas: Tresor Oy

Tresorin liiketoimintojen myynti FIM:lle
06/2018

Laine-Tuotanto Oy:n myynti Koncentra Verkstads AB:lle

Asiakas: Oy Laine-Tuotanto Ab

07/2011

Broadius toimi omistajien neuvonantajana, kun järjestelmätoimittaja Oy Laine-Tuotanto Ab siirtyi osaksi ruotsalaista Koncentra Verkstads AB -konsernia. Omistajat ovat yli 30 vuoden aikana rakentaneen Laine-Tuotannosta yhden alansa johtavista yrityksistä Suomessa ja halusivat yritysjärjestelyn myötä varmistaa yhtiön menestyksen myös tulevaisuudessa kansainvälistyvillä markkinoilla.

”Broadius auttoi meitä löytämään oikean teollisen tahon, joka vastaa erinomaisesti yhtiön tulevaisuuden tarpeita ja mahdollistaa yhtiön jatkuvan kehittämisen”, kertoo Laine-Tuotannon toimitusjohtaja Ari Laine.

Asiakas: Afore Oy

Afore Oy:n myynti AEM Holdings Ltd:lle
03/2018

Asiakas: Smoothie Heaven Oy (Jungle Juice Bar)

Smoothie Heaven Oy:n (Jungle Juice Bar) myynti Vaaka Partners investment fundille
07/2017

Asiakas: Algol Pharma Oy

Algol Pharma Oy:n myynti Biocodex S.A:lle
09/2016

Human Care Network Oy:n myynti Mehiläinen-konsernille

Asiakas: Human Care Network Oy

06/2010

Broadius toimi omistajatahon neuvonantajana, kun yli 20 vuotta toiminut perheyritys ja alansa palkittu edelläkävijä Human Care Network (HCN) sulautettiin osaksi Mehiläinen-konsernia, tämän historian suurimpana toteutuneena yritysostona.

”Broadius tunnisti ostajan, jonka arvot ja toimintamallit vastaavat parhaiten omiamme, ja siten takaavat parhaat jatkokehitysmahdollisuudet työllemme mielenterveyskuntoutuksen alalla. Siirtyminen Mehiläinen-konserniin on meille erittäin mieluisa ratkaisu”, kertoo HCN:n toimitusjohtaja Riina Helenius.

Asiakas: Pistrina Oy / Leipomo Keisari

Pistrina Oy:n (Leipomo Keisari) myynti Oy Karl Fazer Ab:lle
06/2016

Asiakas: Pipelife Finland Oy

Pipelife Finland Oy osti Talokaivo Oy:n
02/2016

Asiakas: Rocsole Oy

Kansainvälisen rahoitusjärjestelyn toteuttaminen, johtavana sijoittajana Repsol
01/2016

Pizzeria Dennis Oy:n osto eXperiri Oy Ab:lle

Asiakas: eXperiri Oy Ab

10/2008

Broadius toteutti toimeksiannon, jossa eXperiri osti Pizzeria Dennis Oy:n. Osana järjestelyä tehtiin myös verotehokas sukupolvenvaihdos, jossa Dennis Rafkinin poika Kim Rafkin siirtyi osakkaaksi ja jatkaa muodostetun uuden yrityksen johtotehtävissä.

”eXperirin ja Pizzeria Denniksen liiketoiminnat täydentävät toisiaan, ja osaamisellamme voimme kehittää yritystoimintoja edelleen”, kertoo eXperiri Oy:n toimitusjohtaja Sebastian Björkstén.

Asiakas: Obesus Oy

Obesus osti Kiloklubi liiketoiminnan Sanoma Oyj:ltä
01/2016

Asiakas: Finnsweet Oy

Finnsweet Oy osti Namelli Oy:n
12/2015

Asiakas: Obesus Oy

Obeses Oy osti Keventäjät liiketoiminnan MTV Oyj:ltä
10/2015

Suomen Logistiikkatalo Oy:n myynti Ruotsin Postin tytäryhtiö Posten Logistik:lle

Asiakas: Logistiikkatalo Oy

08/2007

Broadius toimi omistajatahojen neuvonantajana, kun Suomen Logistiikkatalon omistajat halusivat parhaan mahdollisen exitin yrityksestään. Voimakkaasti kasvaneelle logistiikan erikoisosaajalle löydettiin uusi omistaja maan rajojen ulkopuolelta, kun Ruotsin postilaitoksen Postenin tytäryhtiö Posten Logistik osti koko osakekannan. Prosessi tehtiin myös ostajalle helpoksi, ja molemmat osapuolet ovat järjestelyyn erittäin tyytyväisiä.

Suomen Logistiikkatalo Oy

Asiakas: Kotihotelli Oy

Kotihotelli Oy:n myynti Forenom Oy:lle
07/2015

Asiakas: Roima Intelligence Oy

Roima Intelligence Oy osti Done software solutions Oy:n Revenio Oyj:ltä
06/2015

Asiakas: Eezy osk

Eezy osk:n myynti VMP Group Oy:lle
06/2015

Talokaivo Oy:n myynti johdolle ja kotimaisille sijoittajille

Asiakas: Talokaivo Oy

09/2006

Broadius toimi omistajan neuvonantajana, kun yritystä haluttiin vahvistaa ja pääomistus siirtää toimitusjohtajana toimivalle pääomistajan pojalle. Uudesta, vähemmistössä olevasta omistajaryhmästä löytyy vahvaa osaamista suomalaisesta teollisuudesta ja kokemusta pitkäaikaisista omistuksista kotimaisissa kasvuyrityksissä.

”Broadius tunnisti oikeat ostajat, joiden avulla yrityksen strateginen suunnittelu ja sen kilpailukyky kasvaa entisestään. Talokaivo on erinomaisessa kunnossa ja sen toiminta on edelleen kasvussa”, kertoo Talokaivo Oy:n toimitusjohtaja Mika Vainio.

Asiakas: Algol Chemicals Oy

Algol Chemicals Oy osti Amixo AB:n
01/2015

Asiakas: Looks Finland Oy

Looks Finland Oy:n MBO-kauppa
12/2014

Asiakas: Iivari Mononen Oy

Exsane Oy:n osto Iivari Mononen Oy:lle
07/2014

Asiakas: Alte Group Oy

Alte Group Oy:n myynti Alten Group S.A:lle
04/2014

Asiakas: JTK Power Oy

JTK-Power Oy:n myynti Koncentra Verkstads AB:lle
08/2013

Asiakas: Finnsweet Oy

FinnSweet Oy:n myynti Profita Groupille
09/2011

Asiakas: Oy Laine-Tuotanto Ab

Laine-Tuotanto Oy:n myynti Koncentra Verkstads AB:lle
07/2011

Asiakas: LVI-Helin Oy

Lännen Ilmatekniikka Oy:n osto LVI-Helin Oy:lle
09/2010

Lännen Ilmatekniikka Oy

Asiakas: Human Care Network Oy

Human Care Network Oy:n myynti Mehiläinen-konsernille
06/2010

Asiakas: Jätevesitukku Oy

Suomen Jätevesitukku Oy:n ja Jätevesi Oy:n fuusio
06/2009

Asiakas: Kovil Oy

Kovil Oy:n myynti AL-KO Dämpfungstechnik GmbH:lle
01/2009

Asiakas: eXperiri Oy Ab

Pizzeria Dennis Oy:n osto eXperiri Oy Ab:lle
10/2008

Asiakas: Purso Tools Oy

Purso Tools Oy:n työvälinevalmistusliiketoiminnan myynti Oitti Tools Oy:lle
09/2008

Asiakas: Jokiauran Kiinteistöt Oy

16M€ teollisuuskiinteistön osto Jokiauran Kiinteistöt Oy:lle
07/2008

Jokiauran Kiinteistöt Oy

Asiakas: LVI-Helin Oy

LVI-Helin Oy:n myynti NVS Installation AB:lle
04/2008

Asiakas: Logistiikkatalo Oy

Suomen Logistiikkatalo Oy:n myynti Ruotsin Postin tytäryhtiö Posten Logistik:lle
08/2007

Asiakas: RMG-Yhtiöt Oy

RMG-Yhtiöt Oy:n myynti Alstom Finland Oy:lle
07/2007

Asiakas: Newtop Oy

Newtop Oy:n myynti yrityksen johdolle
02/2007

Newtop Oy:n yritysjohto

Asiakas: Brandex Oy

Brandex Oy:n myynti Lyreco SA:lle
12/2006

Asiakas: Helatukku Oy

Helatukku Oy:n myynti DT Group a/s:lle
10/2006

Asiakas: Talokaivo Oy

Talokaivo Oy:n myynti johdolle ja kotimaisille sijoittajille
09/2006

Yrityksen johto ja kotimainen sijoittajaryhmä

Asiakas: Pipelife M-Plast Oy

Pipelife M-Plast Oy:n myynti johdolle ja OKO Venture Capital Oy:lle
03/2006

Asiakas: Temet Instruments (osa Finnternet Groupia)

Temet Instrumentsin osto yrityksen johdolle
03/2005

Yritysjohto

Asiakas: Halti Oy

Halti Oy:n myynti 3i:lle ja toimivalle johdolle
07/2004

Ota yhteyttä

Harkitsetko yrityskauppaa? Kysy lisää palveluistamme tai kerro meille lyhyesti yritysjärjestelytarpeestasi. Palaamme asiaan yhteistyöehdotuksen kera viipymättä!